PRENUMERATA

Tapkite prenumeratoriumi ir šią, bei daugelį kitų knygų skaitykite nemokamai.

UŽSAKYTI PRENUMERATĄ


KNYGOS PIRKIMAS

Norite šią knygą turėti savo asmeninėje bibliotekoje visam laikui? Įsigykite.

Knygos kaina:

10,99 

Šios knygos kaina prenumeratoriams: 7,69   10,99 € *užsisakius EL. KNYGŲ prenumeratą 12 arba 24 mėn laikotarpiui.
Knygą galite patogiai skaityti mūsų programėlėje
Apple Google
Produkto kodas: 9786094803055 Kategorijos: , , ,

Aprašymas

Naujausias Undinės Radzevičiūtės romanas – apie tai, kaip rašytoją veikia ir keičia triukšmas, tyla, vieta, konfliktai, kančia, kitų parašyti ir jo paties rašomi tekstai ir herojai. Ir kas atsitinka, kai rašytojas susiduria pats su savimi. 

Rašytoja, iškankinta triukšmo, gauna apdovanojimą – galimybę 11 mėnesių praleisti barokiniuose rūmuose Bamberge. Ji tikisi parašyti knygą apie ekscentrišką maniaką. Ji tikisi tylos savo rožiniame Rūmų kambaryje su keturiais gipsiniais berniukais ant lubų. 

Tačiau gyvenimas nėra tobulas. Rūmuose ji gyvens ne viena, o su triukšmingu šešiasdešimtmečiu rašytoju iš Irako už sienos. O dviejų žmonių susidūrimas kartais yra kaip tekstas, kurio bet kuri pusė bet kurią akimirką gali tapti antagonistu.   

Undinė Radzevičiūtė baigė meno istorijos, teorijos ir kritikos studijas Vilniaus dailės akademijoje, dešimtmetį dirbo reklamos agentūrose, vėliau pradėjo rašytojos karjerą. Unikalaus stiliaus rašytojos knygos – Strekaza, Frankburgas, Baden Badeno nebus, 180, Žuvys ir drakonai, Kraujas mėlynas, Grožio ir blogio biblioteka – nuo literatūros tradicijos nutolusi literatūra, puikiai vertinama ir kritikų. Rašytojos kūryba išversta į daugiau kaip 10 Europos kalbų, romanas Kraujas mėlynas Austrijoje išrinktas geriausia 2019 m. birželio knyga, o 2020-aisiais išleista Grožio ir blogio biblioteka pateko į 2020-ųjų Metų knygos rinkimų penketuką ir įtraukta į trumpąjį 15min.lt rengiamą Metų knygos rinkimų sąrašą. 

Minaretas ir 7 – aštunta Europos Sąjungos literatūros premijos laureatės knyga.   

Papildoma informacija

Autorius

Leidykla

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla

Formatas

Leidimo metai

2021 m.

Puslapių skaičius

176

ISBN Kodas

9786094803055