Adelina Zarlenga, Monica Pelliccia

Bičių revoliucija

kaip išgelbėti maistą ir žemdirbystę pasaulyje

PRENUMERATA

Tapkite prenumeratoriumi ir šią, bei daugelį kitų knygų skaitykite nemokamai.

UŽSAKYTI PRENUMERATĄ


KNYGOS PIRKIMAS

Norite šią knygą turėti savo asmeninėje bibliotekoje visam laikui? Įsigykite.

Knygos kaina:

13,00 

Šios knygos kaina prenumeratoriams: 9,10   13,00 € *užsisakius EL. KNYGŲ prenumeratą 12 arba 24 mėn laikotarpiui.
Knygą galite patogiai skaityti mūsų programėlėje
Apple Google
Produkto kodas: 9786098232165 Kategorijos: , ,

Aprašymas

Knyga Bičių revoliucija gimė iš projekto „Hunger for Bees”, už kurį knygos autorės drauge su fotografe Daniela Frechero laimėjo tarptautinę žurnalistikos premiją „Inovation in Development Reporting”. Įvairūs šios knygos skyriai atskleidžia neįtikimą moterų (bitininkių, gamintojų, verslininkių) svarbą kovojant už bičių išsaugojimą ir bioįvairovę, nuo kurios bičių gyvenimas tiesiogiai priklauso, atsakingos, tvarios bitininkystės sklaidą ir mūsų visų sąmoningumo tausojant aplinką ugdymą. Ši knyga pirmiausia yra raginimas nedelsiant imtis veiksmų, globalių ir lokalių, apdulkintojams išsaugoti: permąstyti šiandienę žemės ūkio ir maisto industrijos sistemą, jos poveikį mūsų bei gamtos sveikatai ir pakreipti ją tvarumo bei harmoningo santykio su aplinka linkme.

Autorės taip pat kalba apie pasaulį, kuriame bičių jau nebėra: tai Kalifornijos migdolmedžių plynės, į kurias bitės gabenamos iš kitų, kartais gana tolimų valstijų; didžiuliai Kinijos regionai, kuriuose augalai apdulkinami žmogaus, dažnai vaikų, rankomis. Knygoje neišvengiamai paliečiama bičių robotų ir dirbtinio intelekto tema. Daugelis pasaulio mokslininkų šiandien laužo galvą, kaip atkurti bičių spiečiaus veikimo mechanizmą, kuriam gamtos pasaulyje nėra lygių.

Analizuodamos bičių mirtingumo ir žemės ūkio veiklos ryšius, italų žurnalistės knygoje pateikia viltingą atsaką šiam reiškiniui – aprašo stiprėjančią bičių išsaugojimo, priežiūros veiklą ir su tuo susijusias iniciatyvas, kurių šiandien imasi atsakingi bitininkai, mokslininkai bei ekspertai, taip pat viešoji administracija tiek Italijoje, tiek kitose šalyse. Siekiama, kad bitės vėl taptų pagrindiniu mūsų maisto kiekio ir kokybės garantu. Kaip reikalauja pati gamta.

Monica Pelliccia yra laisvai samdoma žurnalistė. Rašo socialiniais ir gamtosaugos klausimais, didelį dėmesį skiria biologinės įvairovės, moterų teisių, klimato migrantų ir agroekologijos temoms. Italų ir užsienio spaudai rengia reportažus iš Indijos, Hondūro, Brazilijos, Kambodžos ir Ekvadoro.

Adelina Zarlenga yra laisvai samdoma žurnalistė. Rengia reportažus italų ir užsienio spaudai, rašo aplinkosaugos, ekologijos ir sveikos mitybos klausimais.

Papildoma informacija

Autorius

,

Leidykla

Dvi Tylos

Vertėjas

Toma Gudelytė

Formatas

Leidimo metai

2020

Puslapių skaičius

154

ISBN Kodas

9786098232165