PREMIJA 2024 m.

2024 m.

Premija UŽ NEGROŽINĖS KNYGOS GROŽĮ

Jau antrąsyk renkama labiausiai „Antanuko“ premijos verta negrožinė knyga!

PREMIJOS TIKSLAS

Siekiame atkreipti dėmesį į lietuvių autorius, kuriančius originalią negrožinę literatūrą, ir paskatinti geriausiuosius.

Siekdami pastebėti ir apdovanoti šalies publicistus, biografus, keliautojus, mokslininkus ir kitus negrožinės literatūros kūrėjus, rašančius gražia, įkvepiančia kalba, kviečiame visus, o taip pat ir pačius autorius, siūlyti kūrinius „Už negrožinės knygos grožį“ premijai gauti.

Nepriklausoma komisija jau antrąsyk išrinks labiausiai „Antanuko“ premijos vertą negrožinę knygą. 2023 m. tokia buvo pripažinta Rimantos Kmitos knyga „Ugnies giesmės. Tūkstantis Sigito Gedos veidų“.

Premija įteikiama Literatūros festivalyje „Open Books“.

Open Books logotipas
NUOSTATAI

2024 m. “Antanukas” premijos UŽ NEGROŽINĖS KNYGOS GROŽĮ nuostatai

  1. „Antanuko“ premiją „Už negrožinės knygos grožį“ (toliau vadinama Premija) steigia UAB „Antanuko debesys“.
  2. Premijos dydis – 6000 eurų. Visą jos sumą gavėjui perveda UAB „Antanuko debesys“. Pajamų ir kitus mokesčius sumoka premijos gavėjas.
  3. Premija skiriama autoriui arba bendraautoriams už lietuvių kalba parašytą ir pirmą kartą per laikotarpį nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. iki 2024 m. rugpjūčio 31 d. išleistą negrožinės literatūros knygą.
  4. Apie siūlomas premijuoti knygas gali bet kas pranešti „Antanukui“ elektroniniu laišku premija@antanukas.lt iki 2024 m. spalio 10 d. Ypač kviečiami siūlyti knygas patys autoriai.
  5. Negrožinę knygą, vertą premijos dėl įspūdingo grožio, išrinks slaptoji komisija, veikdama pagal atitinkamą reglamentą.
  6. Premijos laimėtoją arba laimėtojus „Antanuko“ atstovas viešai paskelbs ir premijos liudijimą įteiks festivalyje „Open Books“ 2024 m. spalio 26 d.
  7. Laimėtojas arba laimėtojai privalo asmeniškai gyvai dalyvauti festivalyje ir atsiimti premijos liudijimą 2024 10 26. Neįvykdžius šios sąlygos, prarandama teisė į piniginę premijos išmoką. Tokiu atveju visa premijos suma pridedama prie 2025 m. „Antanuko“ premijos už negrožinės knygos grožį.
  8. Nuostatuose neaptarti su premija susiję dalykai sprendžiami, remiantis sveiku protu ir geraisiais papročiais.

Premijos įteikimas

“Open books” 2024 festivalis
2024 m. Spalio 26 d.

Kviečiame siūlyti knygas

Rašykite elektroniniu laišku
premija@antanukas.lt
Iki 2024 m. spalio 10 d.