Jon Fosse

Vaizdai iš vaikystės

Keliautojai laiku knygų serija

PRENUMERATA

Tapkite prenumeratoriumi ir šią, bei daugelį kitų knygų skaitykite nemokamai.

UŽSAKYTI PRENUMERATĄ


KNYGOS PIRKIMAS

Norite šią knygą turėti savo asmeninėje bibliotekoje visam laikui? Įsigykite.

Knygos kaina:

3,99 

Šios knygos kaina prenumeratoriams: 2,79   3,99 € *užsisakius EL. KNYGŲ prenumeratą 12 arba 24 mėn laikotarpiui.
Knygą galite patogiai skaityti mūsų programėlėje
Apple Google
Produkto kodas: 9786098120547 Kategorijos: , ,

Aprašymas

Tai pirmoji garsaus, pasaulinį pripažinimą pelniusio norvegų rašytojo ir dramaturgo Jon Fosse knyga lietuvių kalba. Knygą sudaro trumpieji prozos tekstai Vaizdai iš vaikystės (Prosa frå ein oppvekst), Sesutė (Søster), apsakymas Taip viskas prasidėjo (Det var slik det byrja) ir apysaka Rytas ir vakaras (Morgon og kveld).

Autobiografiniuose kūriniuose Vaizdai iš vaikystės ir Sesutė žodiniu minimalizmu, vengiant faktų ir bravūros, kuriamos tapybiškos scenos, kuriose autorius į vieną supina skausmingas ir juokingas vaikystės patirtis. Skaitytojas pasineria į Strandebarmo, kuriame rašytojas užaugo, kraštovaizdį su jo fjordais ir kalnais, avimis ir ūkiais, maldos namais ir jaunimo klubais. Vaikystės tyrumą persmelkia pirmas suvokimas, kad egzistuoja mirtis.

Apsakyme Taip viskas prasidėjo jautriai perteikiama pirmosios meilės tema, bundantys jausmai ir juslės.  Rytas ir vakaras – apysaka, parašyta su koncentruota poezijos jėga, kurioje apmąstomas žmogaus gyvenimas nuo pat gimimo iki mirties. 

Jon Fosse (g. 1959) – norvegų rašytojas, dramaturgas ir vertėjas. Itin produktyvus ir universalus autorius, parašęs per 50 kūrinių – romanų, poezijos, vaikų literatūros, eseistikos ir dramų. Fosse gausiai apdovanotas už savo kūrybą, ne sykį tituluotas kaip vienas iš ryškiausių šiuolaikinės dramaturgijos kūrėjų. Fosse literatūra gali būti apibūdinama kaip postmodernus minimalizmas. Pastaruoju metu įvardijamas kaip kandidatas Nobelio literatūros premijai gauti.  

Keliautojai laiku – tai ES remiamas vertimų projektas, kuris vienija šiuolaikinių Europos rašytojų kūrinius, atveriančius netikėtą istorijos perspektyvą. Serijoje – devynios knygos, kurias skaitydami galėsite pakeliauti laiku – nuo tolimiausios praeities iki šių dienų. 

 

 

Papildoma informacija

Autorius

Leidykla

Aukso žuvys

Vertėjas

Justė Napaitė

Formatas

Leidimo metai

2020 m.

Puslapių skaičius

160

ISBN Kodas

9786098120547